today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Δ. Μάντζος: Η αλλαγή πολιτικής δεν είναι για εμάς η εναλλαγή στους ρόλους και τις καρέκλες

Tα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, που δημοσιεύθηκαν χθες σχολίασε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας ότι «το ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, αλλά και το σύνθημα ότι κοιτάμε μπροστά και διαγράφουμε μία κόκκινη γραμμή σε συμπεριφορές και πρακτικές του παρελθόντος που πλήγωσαν τους πολίτες, θα βελτιώσει το κλίμα στο δρόμο προς τις εκλογές. Επιμένουμε πολιτικά και με προτάσεις».

Ο κ. Μάντζος ανέφερε ότι είναι αρκετά νωρίς να γίνονται συζητήσεις για τις μετεκλογικές συζητήσεις «χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός». Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του, ώστε «έτσι να αξιολογηθούμε και, μετά τις εκλογές, να υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία πάνω σε θέσεις».

Αναφορικά με τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να πάει η ΝΔ στην αντιπολίτευση, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για μια «αυτονόητη θέση ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, ιδίως μίας δημιουργικής αντιπολίτευσης όπως εμείς. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας ενδιαφέρει να αντιπροτείνουμε στους πολίτες τις δικές μας πολιτικές, ασκώντας δίκαιη και αυστηρή αντιπολίτευση. Δεν μπορεί, όμως, να μας ψέγει η κυβέρνηση που δεν τους δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης!».

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες και ζητούμε ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων και προσώπων. Είναι ζήτημα πολιτικών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε:

«Έχουμε τη δική μας αυτονομία και το δικό μας πολιτικό στίγμα. Ο διάλογος γίνεται με τους πολίτες, όχι με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Το προοδευτικό πρόσημο της κυβέρνησης θα αποδειχθεί από τις πολιτικές μας, όχι από συνθήματα, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας κακοποιώντας τον όρο “προοδευτική διακυβέρνηση”».

Για το τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη-Τσίπρα, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά τα μοντέλα διακυβέρνησής τους. Ούτε το μοντέλο του ανιψιού, του κλειστού πυρήνα εξυπηρέτησης ημετέρων, της αδιαφάνειας και των απευθείας αναθέσεων. Ούτε όμως το μοντέλο του κολλητού και της εργαλειοποίησης και χρησιμοποίησης των αρμών της εξουσίας», ενώ τόνισε: «Η αλλαγή πολιτικής δεν είναι για εμάς η εναλλαγή στους ρόλους και τις καρέκλες. Είναι η αλλαγή του πολιτικού παραδείγματος».

Αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate και τον χαρακτηρισμό της Εύας Καϊλή ως Δουρείου Ίππου, ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι εκείνη «έλαβε από το καλοκαίρι συγκεκριμένες, μεγάλες και αγεφύρωτες αποστάσεις στο επίπεδο της διαχείρισης των υποκλοπών, σε απόλυτη σύμπλευση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου στην προσπάθεια συγκάλυψης».

«Εμείς απομονώσαμε θεσμικά την κ. Καϊλή για την πολιτική της συμπεριφορά, ο πρόεδρος ενημέρωσε την Ευρωομάδα των Σοσιαλιαστών ότι η κ. Καϊλή θα είναι εκτός ψηφοδελτίων και εν τέλει τη διαγράψαμε για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Κατάρ. Να θυμίσω ότι τα ανακλαστικά της ΝΔ στην υπόθεση Πάτση δεν ήταν το ίδιο ισχυρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ