today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Αίτημα εξαίρεσης της τακτικής ανακρίτριας υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου “απάντησε” η Ρούλα Πισπιρίγκου στη θέση της δικαστικής λειτουργού ότι πρέπει να προχωρήσει σήμερα η απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί, αν στο μεταξύ δεν υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης η ίδια η ανακρίτρια.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε, νωρίτερα, νέα προθεσμία για την εντολέα του με αίτημα να προηγηθούν της απολογίας οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Ουρανίας Δημακόπουλου, Χαράς Σπηλιοπούλου και η Αγγελικής Τσιόλα.

Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ότι η κατηγορουμένη πρέπει σήμερα να απολογηθεί. Στη θέση τής δικαστικής λειτουργού η υπεράσπιση αντιτάχθηκε προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου εκείνο να αποφανθεί για την κλήση των μαρτύρων που αιτήθηκε η κατηγορουμένη.

Η δικαστική λειτουργός επέμεινε στη θέση της -και μετά την προσφυγή της 34χρονης- ότι η απολογία πρέπει να δοθεί σήμερα.

Έτσι, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της κ. Τζωρτζάτου, κίνηση που είχε αφήσει να διαφανεί από χθες ο κ. Κούγιας, ο οποίος σε δελτίο Τύπου ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις» αναφερόμενος παράλληλα σε «προκατάληψη και μεροληπτική διάθεση» της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέα του, «για να διασωθούν οι κ.κ. Καρακούκης, Καλόγρηας», όπως υποστήριξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ