today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Δ.Μάντζος: Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πυρήνα της

Στην εκπομπή «Στον αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM 90,1 μίλησε ο Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος περιέγραψε τη κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα της. Αυτό ισχύει ως γενική συνθήκη από το 1981. Τα προσκλητήρια που απευθύνει ο κ. Τσίπρας δεν αποτυπώνουν αυτό το οποίο περιγράφουμε εμείς. Είμαστε αυτόνομοι και έχουμε το δικό μας στίγμα, είμαστε ένα άλλο κόμμα, μια άλλη εναλλακτική πρόταση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προχώρησε σε περαιτέρω εξειδίκευση λέγοντας πώς «αν όλα πάνε όπως δείχνουν, θα έχουμε μία διερευνητική εντολή στα χέρια μας, που θα έχει συνταγματική αξία την οποία θα σεβαστούμε. Και εμείς θα απευθύνουμε προσκλητήριο προς όσες πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι συμφωνούν με αυτά που εμείς έχουμε θέσει ως όρους προγραμματικών συμφωνιών. Συμφωνούμε όλοι στο δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ, στη ρύθμιση της αγοράς με ελέγχους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας;» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος.

Επισήμανε ακόμη ότι «το να ελέγχεται το ΠΑΣΟΚ επειδή έχει θέσει ως διακύβευμα την αλλαγή κυβέρνησης, αποτελεί μία έκπληξη. Η ΝΔ μας ελέγχει σχεδόν επειδή δεν της δίνουμε και ψήφο εμπιστοσύνης».

Σχολιάζοντας τη χορήγηση επιδομάτων όπως το market pass από την κυβέρνηση, ο κ. Μάντζος τόνισε, αρχικά, ότι «εμείς στηρίζουμε συστηματικά κάθε μέτρο που ανακουφίζει τους πολίτες, ως πολιτική ένδειξη ότι στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών πρέπει όλες πολιτικές δυνάμεις να είμαστε μαζί».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει μία κουλτούρα των pass, επειδή αρνείται να μπει σε ρύθμιση της αγοράς με πραγματικούς ελέγχους και κυρίως σε μια κατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης με μείωση των έμμεσων φόρων και αύξηση των άμεσων εκεί που πρέπει, εκεί που πραγματικά μπορεί να βρεθεί πλούτος».

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και πλαφόν στη λιανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, υπενθυμίζοντας ότι «οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος έρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Φεύγουν από τη μία τσέπη για να μπουν στην άλλη».

«Τα pass είναι ανακουφιστικά μεν, αλλά καλλιεργούν και μία στρεβλή εικόνα ενός πολίτη-πελάτη, που απλώνει το χέρι και, όταν η κυβέρνηση αισθάνεται φιλάνθρωπη, δίνει κάποια ψίχουλα σε κουπόνια», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την «απολύτως βάσιμη πολιτική εκτίμηση της συμπεριφοράς της κ. Καϊλή ως Δούρειου Ίππου της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καλύπτοντας πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κυρίως στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ