today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ο Αθανάσιος Ράντος «δικαιώνει» την UEFA για την ευρωπαϊκή Super League

Ο Ελληνας, γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Αθανάσιος Ράντος, εκτίμησε σήμερα (15/12), ότι η UEFA, έδρασε εντός των δικαιωμάτων της, όταν απείλησε με επιβολή κυρώσεων τους συλλόγους, που έλαβαν την πρωτοβουλία του σχεδίου για την ευρωπαϊκή Super League, την οποία απέρριψε πέρυσι, σχεδόν στο σύνολο του, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Οι κανόνες της FIFA και της UEFA που υπόκεινται σε προηγούμενη έγκριση οποιουδήποτε νέας διοργάνωσης, είναι συμβατοί με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Ράντος και πρόσθεσε: «Οι κανόνες ανταγωνισμού της Ένωσης δεν απαγορεύουν στις FIFA και UEFA, τις ομοσπονδίες μέλη τους ή τα εθνικά τους πρωταθλήματα να εκδίδουν απειλές για κυρώσεις κατά συλλόγων που συνδέονται με αυτές τις ομοσπονδίες, όταν οι τελευταίες συμμετέχουν σε ένα σχέδιο δημιουργίας μιας νέας διοργάνωσης που θα μπορούσε να υπονομεύσει τους νόμιμους στόχους που επιδιώκονται, από αυτές τις ομοσπονδίες στις οποίες είναι μέλη».

Η UEFA χαιρέτισε αυτήν την «αδιαμφισβήτητη» θέση, θεωρώντας την ως «ένα «ενθαρρυντικό βήμα» προς την «διατήρηση της δημοκρατικής δομής διακυβέρνησης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη παραμένει ενωμένο και σθεναρά αντίθετο στην Super League ή σε οποιεσδήποτε αντικρουόμενες προτάσεις που απειλούν το ευρωπαϊκό αθλητικό οικοσύστημα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός, ότι η σχετική απόφαση, δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2023, τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα, ακολουθούνται συχνά από τους αρμόδιους δικαστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ