today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τουλάχιστον 3 νεκροί στο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στη Μάγχη

Μικρό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC μετέδωσε ότι 43 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ «μικρός αριθμός» προσώπων έχασαν τη ζωή τους. Το Sky News μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν.

Η βρετανική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη, με σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης να συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 3:40 π.μ. (τοπική ώρα).

«Γνωρίζουμε για το περιστατικό σε βρετανικά ύδατα και όλες οι σχετικές υπηρεσίες στηρίζουν τη συντονισμένη ανταπόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω».

Οι θερμοκρασίες έχουν καταγράψει βουτιά σε όλη τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε περιοχές της χώρας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ