today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

N. Κεραμέως: Αύξηση στη χρηματοδότηση, νέες θέσεις διδασκόντων και εξωστρέφεια

Στοιχεία που αφορούν τη χρηματοδότηση, τις θέσεις προσωπικού και την εξωστρέφεια των ΑΕΙ, παρουσίασε, μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην 101η Σύνοδο Πρυτάνεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως ενημέρωσε για την τακτική και έκτακτη επιχορήγηση των 265 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 25%), για την υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ έργων στην Ανώτατη Εκπαίδευση προϋπολογισμού 395 εκατ. ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δρομολογούνται δράσεις προϋπολογισμού περίπου 560 εκατ. ευρώ. Επίσης, αναφέρθηκε στην αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, καθώς και στη δημιουργία νέων εστιών.

Σχετικά με τις θέσεις μελών ΔΕΠ, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε, ότι έχει διαμορφωθεί θετικό ισοζύγιο +122 θέσεων και με τις νέες θέσεις που δόθηκαν έχει διαμορφωθεί η “αναλογία 1,07 νέα θέση για κάθε αποχώρηση”. Ακόμα, “κατανεμήθηκαν 282 θέσεις για νέους εντεταλμένους διδάσκοντες”, “ενώ ακολουθεί η κατανομή 32 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων”, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά την εξωστρέφεια των ΑΕΙ, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην “επιτυχία του Pharos Summit 2022”. Πρόσθεσε, επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι “η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, υποδεχόμενη τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αμερικανικών Πανεπιστημίων σε ξένη χώρα”.

Τέλος, η κ. Κεραμέως, μίλησε για τον “αναβαθμισμένο ΔΟΑΤΑΠ”, ο οποίος πλέον “προβλέπεται να ολοκληρώνει κάθε αίτηση μέσα σε 60 μέρες, ενώ τα παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ