today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Γ.Βαρουφάκης από Κοζάνη: Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο που αλλάζει τον χαρακτήρα του ΕΣΥ

«Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ, που είναι ο πυρήνας του ΕΣΥ και που θεσμοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περάσει. Με τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τη στήριξη του ΜέΡΑ25 και άλλων κομμάτων θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

«Το δημόσιο νοσοκομείο είναι το μοναδικό εμπόδιο στην αρρώστια και στον θάνατο», συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως «ο ιδιωτικός τομέας ως αρουραίοι πήδηξαν πρώτοι από το πλοίο, αφήνοντας τους ανθρώπους του ΕΣΥ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και οι οποίοι το έκαναν με ένα ηρωικό τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης έκανε τα πάντα να αποψιλώσει το σύστημα υγείας». Υπογράμμισε δε, πως «η πανδημία τελειώνει με λιγότερους νοσηλευτές και γιατρούς σε μόνιμες οργανικές θέσεις και αυτό είναι ένα έγκλημα της “Μητσοτάκης ΑΕ”».

Σε ερώτηση για το θέμα του επιδόματος των 600 ευρώ προς τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ότι «το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε αυτή την παροχή στα σώματα καταστολής». Πρόκειται, όπως είπε, για προεκλογική παροχή και μια «προκλητική κίνηση αφού ανακοινώθηκε δύο ώρες μετά τους δολοφονικούς πυροβολισμούς εναντίον του 16χρονου Κώστα», ενώ άφησε αιχμές για τα κόμματα που τη στήριξαν, λέγοντας πως «ψηφίστηκε την ώρα που ο άνθρωπος πέθαινε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών, ανέφερε πως στο ΜέΡΑ25 «έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε την ολιγαρχική λεηλασία που επικρατεί» κι έφερε ως παράδειγμα την KWH που παράγεται με φθηνό τρόπο από τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ στην περιοχή της Κοζάνης και οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας «πληρώνουν ωσάν να παράγεται από το ακριβότερο LNG». Κατέληξε δε, λέγοντας πως «αυτό είναι για μας το διακύβευμα των εκλογών, να σταματήσουμε αυτή τη λεηλασία».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 περπάτησε στο κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, μίλησε με πολίτες, ενώ αυτή την ώρα συμμετέχει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του εμποροβιοτεχνικού κόσμου, με θέμα τη λειτουργία των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια» και τη λειτουργία της αγοράς.

Το βράδυ, ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και μελών του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ