today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Χρ. Στυλιανίδης: Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους

Προοίμιο για τους επόμενους, θετικούς, προϋπολογισμούς, χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό 2023, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας σχετικά στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι με όλες τις δυσκολίες, που κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμά, είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος στην εκλογική χρονιά που έρχεται, οδηγεί την κυβέρνηση στη μάχη, με αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία, με ακλόνητα επιχειρήματα και χειροπιαστό έργο. Ουσιαστικά, αποτελεί το προοίμιο για αρκετούς ακόμα προϋπολογισμούς με θετικό πρόσημο για τα επόμενα χρόνια σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Για το 2022, είπε ότι έγινε μια πολύ συστηματική προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού, η οποία «απέδωσε καρπούς». Είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται καμία αυταρέσκεια – η οποία είναι κίνδυνος και αφέλεια – όμως, τα αποτελέσματα έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στην Ευρώπη, σημείωσε ο υπουργός.

Για τους επόμενους στόχους του υπουργείου του, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι θα ολοκληρωθούν με προγραμματισμό και αξιοπιστία και με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτές τις ημέρες, που το ευρωπαϊκό εγχείρημα ταλανίζεται εξαιτίας αυτών που συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, (που παρατηρείται) τοξικό το κλίμα, πρέπει να πούμε τη αλήθεια για όλα. Χρειάζεται μια αυτοκάθαρση. Αλλά να πούμε στους Έλληνες πολίτες, ότι ναι, αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά εργαλεία, διότι η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας. Το κοινό μας σπίτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ