20.6 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία

"Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει απαρέγκλιτα για όλους"

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι παρακαλούσαν να έχουμε επανάληψη του 2008. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που θα παρεκτρέπουν από την κοινωνική τάξη και την ηρεμία… Πράξεις αντεκδίκησης και μίσους δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», για την υπόθεση του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη (ο νεαρός κατέληγε δυστυχώς σήμερα).

Ο υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά θλιβερό το περιστατικό, τόνισε όμως ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. «Οι επιχειρήσεις δεν στρέφονται εναντίον συνολικά των συνανθρώπων μας Ρομά αλλά εναντίον παραβατικών», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει σε αυτές τις μέρες δεκάδες συλλήψεις σε καταυλισμούς για όπλα και ναρκωτικά. Η Ελληνική Αστυνομία έχει όλη την επιχειρησιακή ικανότητα να το κάνει και το έκανε και προτού συμβεί αυτό το περιστατικό και οι διάφορες πράξεις αντεκδίκησης που εκδηλώθηκαν. Δεν υπάρχουν άβατα και οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι από πέρσι, μετά το περιστατικό με τον θάνατο του νεαρού Ρομά που «γάζωσαν» αστυνομικοί στου Πέραμα, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρα, στο πλαίσιο των οποίων επανεκπαιδεύτηκε το σύνολο των αστυνομικών ειδικών φρουρών που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙΑΣ και έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια καμερών που θα τοποθετηθούν πάνω σε όλους αυτούς τους αστυνομικούς. «Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι, όταν συμβαίνουν χιλιάδες αστυνομικές δράσεις ή επιχειρήσεις, έχει υπάρξει μία περίπτωση που έχει αυτό το τραγικό αποτέλεσμα για το οποίο επαναλαμβάνω ο μόνος αρμόδιος να αξιολογήσει είναι η δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να γίνει δικαστής και να βάλλει και να κατακρίνει συλλήβδην εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας, του κράτους και της κυβέρνησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους, το οποίο, όπως είπε, θα χορηγηθεί τις επόμενες μέρες οριζόντια στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες. Το χαρακτήρισε ως αναγκαία οικονομική στήριξη προς τους αστυνομικούς, «οι οποίοι έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια νυχθημερόν εργαζόμενοι για να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή από την πανδημία και να κρατήσουν όρθια τα σύνορα της πατρίδας στον Έβρο από τις διαρκείς ασύμμετρες απειλές με τις οποίες τροφοδοτούν τα σύνορα οι γείτονες μας οι Τούρκοι με τους παράνομους μετανάστες».

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσέθεσε: «Ούτε αυτό δεν θέλησαν να ψηφίσουν. Δυστυχώς, έχουν αλλεργία απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε και το θέμα της Εύας Καϊλή, λέγοντας ότι το υπουργείο είχε ενημέρωση από τον αστυνομικό σύνδεσμο για όλα τα αστυνομικά μας γεγονότα και υπογράμμισε ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του να βγουν τα πάντα στο φως.

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της «βάρβαρης και βάναυσης σεξουαλικής κακοποίησης» και την εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, λέγοντας ότι η αστυνομία το χειρίστηκε και το έφερε εις πέρας μες άκρα μυστικότητα, μέχρι την ώρα που άρχισαν οι συλλήψεις και τόνισε φέτος το ποσοστό εξιχνίασης εγκληματικών δράσεων μεγάλων και δολοφονιών έχει φτάσει στο 90% και η ΕΛΑΣ δεν αφήνει καμία υπόθεση να μην διερευνάται.

«Το μήνυμα είναι ένα. Δεν θέλω να δείχνω τα πράγματα καλύτερα απ’ ό,τι είναι, αλλά θέλω να καλέσω τους πολίτες να βλέπουν την πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, ότι ο νόμος είναι νόμος και ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς διακρίσεις και αυτό κάνουμε πράξη», κατέληξε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ