today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Γ.Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση ούτε καλύπτει, ούτε συγκαλύπτει. Απαντά καθαρά και υπεύθυνα

Στο μέτωπο των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΥΠ, η θέσπιση ρυθμίσεων οργάνωσης της λειτουργίας της, αλλά και η καθιέρωση εσωτερικού ελέγχου. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη μία ανοιχτή δικαστική έρευνα και όπως είπε, εάν υπάρξει οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός του πλαισίου θα εντοπιστεί και θα αποδοθούν αυτά που πρέπει να αποδοθούν. «Εάν υπάρχει συστημικό πρόβλημα στην ΕΥΠ η εν εξελίξει δικαστική έρευνα θα το αντιμετωπίσει. Η κυβέρνηση, ούτε καλύπτει, ούτε συγκαλύπτει, απαντά καθαρά και υπεύθυνα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει η πολιτική ζωή της χώρας να καθορίζεται από κασέτες. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για παρανοϊκή σεναριολογία κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και επέμεινε πως η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει κάθε πληροφορία, που βλέπει το φως της επικαιρότητας.

Για την υπόθεση της διαγραφείσας ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε οξύμωρο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έσπευσε να μετατοπίσει ένα 100% πρόβλημα του κόμματος του στη Νέα Δημοκρατία με κωμικοτραγικές κινήσεις και ισχυρισμούς. Είναι γνωστό, είπε, πως ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στενά συνδεδεμένος πολιτικά με την κ. Καιλή για πολλά χρόνια. «Αυτά είναι κωμικοτραγικά, για γέλια και για κλάματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποια μέσα χρησιμοποίησαν οι βελγικές αρχές στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας πως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τα συγκεκριμένα μέσα καθώς στην Ελλάδα έχει ανοίξει μία συζήτηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων υπό πολύ αυστηρά θεσμικά φίλτρα.

Αναφορικά με τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της χώρας μας από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου διεμήνυσε ότι «η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε πανικοβάλλεται, ούτε απειλείται. Είναι αποφασισμένη και πάντοτε προετοιμασμένη να υπερασπιστεί την διεθνή νομιμότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ