today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα – Ένταση στον Ασπρόπυργο από ομάδες Ρομά

Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, στα Μέγαρα, ενώ έκλεισε για μισή ώρα και η νέα εθνική οδός και υπήρξε ένταση με πετροπόλεμο και μολότοφ στην λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, από ομάδες Ρομά που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον 16χρονο τον οποίο πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 16.50 ομάδα Ρομά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40,5 χιλιόμετρο στα Μέγαρα, ενώ άλλα άτομα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό, στο 42ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο και στο 39,5 προς Αθήνα. Στις 17.25 αποχώρησαν οι συγκεντρωθέντες στη νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά παραμένουν στην παλαιά εθνική οδό.

Λίγο πριν τις 18.00, μία άλλη ομάδα Ρομά έκλεισε την λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και σύμφωνα με την Αστυνομία πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και βόμβες μολότοφ σε Ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση, καθώς οι Ρομά αποχώρησαν περίπου 10 λεπτά αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ