today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΕΒΕΑ: Χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα

Το ΕΒΕΑ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα.

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για διατήρηση του πλαφόν 3% στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων και για το 2023.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διατήρηση του πλαφόν 3% για έναν ακόμα χρόνο στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Πρόκειται για ένα μέτρο που πρώτο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε αιτηθεί προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ως ένα στοχευμένο μέτρο που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην απειλή του αυτοτροφοδοτούμενου πληθωρισμού.

Ευελπιστούμε ότι στη διάταξη θα συμπεριληφθούν και οι εταιρείες στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχει το Δημόσιο κατά ποσοστό 100%, καθώς και οι θυγατρικές των εταιρειών αυτών, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης των επιχειρήσεων, όπως έχει αιτηθεί το ΕΒΕΑ με πρόσφατη επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ