today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μ. Κριθαρίδης: Παραμονές της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου ένας ακόμα ανήλικος Ρομά με σφαίρα από την ΕΛ.ΑΣ.

«”Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες”, φωνάζαμε διαδηλώνοντας τον σκοτεινό Δεκέμβρη του 2008 μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια. Και φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο με την 12ετή επέλαση του μνημονιακού, αλλά και αυταρχικού, κατασταλτικού κράτους». Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφερόμενος στον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά από μέλος της ομάδας Δίας.

«Μαθαίνουμε λοιπόν, πως σήμερα, παραμονές της τραγικής επετείου, ένας ακόμα ανήλικος, 16χρονος Ρομά, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αυτή τη φορά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μετά από κλοπή, καταδίωξη, “εμβολισμό” και σφαίρα στο κεφάλι από την ΕΛ.ΑΣ.», είπε χαρακτηριστικά.

«Και δεν έχει περάσει δυστυχώς πολύς καιρός από τότε που η ΕΛ.ΑΣ. δολοφόνησε τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα και ο υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη έσπευδε να επισκεφτεί τους δράστες αστυνομικούς, οι οποίοι δεν απομακρύνθηκαν καν από το Σώμα», ανέφερε και κατέληξε:

«Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. το ξανακάνει. Το έγκλημα που επέσυρε την εσχάτη των ποινών; 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Τόσο κοστολογεί το αυταρχικό, κατασταλτικό, “επιτελικό παρακράτος” τη ζωή ενός 16χρονου, που δεν διστάζει να ρίξει στο κεφάλι;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ