today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής του Πενταγώνου προειδοποιεί την Τουρκία εναντίον χερσαίας επιχείρησης στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, εξέφρασε χθες Δευτέρα στον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ τη «σθεναρή αντίθεσή του» σε νέα τουρκική χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Συρία, εκφράζοντας ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή των συνόρων, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον ομόλογό του, ο κ. Όστιν εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ακόμη, «εξέφρασε ανησυχία για την κλιμακούμενη δράση στη βόρεια Συρία», ιδίως «τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές» της Τουρκίας, «κάποιες από τις οποίες απείλησαν άμεσα την ασφάλεια του (στρατιωτικού) προσωπικού των ΗΠΑ, που συνεργάζεται με τοπικούς εταίρους στη Συρία για να νικηθεί το ΙΚ» (σ.σ. η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος).

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας κάλεσε να προτιμηθεί η «αποκλιμάκωση» και πρόσθεσε πως «συμμερίζεται τη σθεναρή εναντίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» στο ενδεχόμενο να αρχίσει νέα χερσαία επιχείρησης ευρείας κλίμακας του στρατού της Τουρκίας στη Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ