today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ενημέρωση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το έργο της Εκκλησίας για τους ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες

Για το έργο που επιτελείται στις δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, ενημερώθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον γενικό διευθυντή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας -ΑμΚΕ- «Συνύπαρξις», αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Ο φορέας «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια στον τομέα της υποστήριξης παλιννοστούντων, μεταναστών και προσφύγων και, ιδιαίτερα, τα τελευταία 3 χρόνια φιλοξενεί σε δομές του ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ο π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης εξέθεσε αναλυτικά στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον τρόπο λειτουργίας των πέντε δομών του φορέα που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται σήμερα 196 παιδιά, στα οποία παρέχεται, πέραν της στέγασης και της σίτισης, κοινωνική-ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, σύμφωνα με τους κανόνες της παιδικής προστασίας, αλλά και νομική αρωγή. Επιπλέον, τα παιδιά, εκτός από το πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων το οποίο ακολουθούν, παρακολουθούν εντός των δομών, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής της «Συνύπαρξις» αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει ο φορέας με τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ανάπτυξης και ιδιαίτερα με τους Νότη Μηταράκη, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι, όπως τόνισε, είναι σταθερά αρωγοί στις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον π. Παντελεήμονα να μεταφέρει τις ευχαριστίες του ιδίου προσωπικά προς το προσωπικό της «Συνύπαρξις» για το δύσκολο έργο που επιτελούν στην προσπάθειά τους τα παιδιά αυτά να νιώσουν ασφάλεια και να ανακτήσουν την ελπίδα τους για το μέλλον. Τόνισε μάλιστα ότι η Εκκλησία έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις, ώστε αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και να καταστούν χρήσιμοι πολίτες για την ελληνική κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ