today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Συνάντηση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μ. Καραμαλάκη με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ της Βουλγαρίας

Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Ελλάδας με την Βουλγαρία επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στη Σόφια, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Πέταρ Τοντόροφ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στη διασυνοριακή και αστυνομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα συζήτησαν σχετικά με την αντιμετώπιση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος, την παράνομη μετανάστευση, την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και τις απαιτούμενες προετοιμασίες για την περίπτωση ένταξης και εφαρμογής του κεκτημένου Schengen από τη Βουλγαρία, ενώ επιπλέον αναπτύχθηκαν προτάσεις για υλοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και παροχής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, ο κ. Καραμαλάκης και ο κ. Τοντόροφ συμφωνήσαν να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις και στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να ενδυναμωθεί περαιτέρω η συνεργασία των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ