today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Γ.Γεωργαντάς: Τον Φεβρουάριο ξεκινά η κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος Τσικαλαριού, το οποίο θα αρδεύσει τη Νάξο, όπως τονίστηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά στο νησί.

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία με τις εργασίες να έχουν διακοπεί λόγω γεωλογικών προβλημάτων και αρχαιολογικών ζητημάτων. Με την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής και το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί στην αρχή του 2024.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησιωτικό φράγμα, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης της Νάξου.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργαντάς βρέθηκε μεταξύ άλλων στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου ο πρόεδρής της, Δημήτρης Καπούνης έθεσε το μείζον θέμα της κατασκευής και λειτουργίας του φράγματος, το πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής και ζήτησε την ένταξη των ζωοτροφών στο μεταφορικό ισοδύναμο καθώς και τη λειτουργία στη Νάξο Σχολής Κατάρτισης Αγροτών.

Ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για τον εμβληματικό χαρακτήρα που έχει η Νάξος ως προς τη συμμετοχή της στην πρωτογενή παραγωγή, αναφέρθηκε στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα του νησιού, ιδιαίτερα στα τυριά και στην πατάτα, αλλά και στη σημαντική κτηνοτροφική της παραγωγή.

Όπως είπε στόχος της ΝΔ για την επόμενη κυβερνητική περίοδο είναι η ενδυνάμωση των συνεργατικών σχημάτων και η ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Τον κ. Γεωργαντά στην περιοδεία του συνοδεύουν ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης και οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, η αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευδοκία Κατσάνη και ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ