today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ερώτημα Δ.Παπαδημούλη για το αν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για θέματα ενέργειας

Το ερώτημα, αν ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση τεχνική βοήθεια πρώτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς «το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σκοπεύει να δώσει 17.6 εκατομμύρια ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες», απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης προς την Επίτροπο για τη συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα «σχετικά με την υλοποίηση του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Θα το ελέγξω», πάντως «η Ελλάδα έχει ζητήσει σε διάφορους τομείς τεχνική βοήθεια, μεταξύ των οποίων για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, απάντησε η Επίτροπος σημειώνοντας ότι «όσον αφορά τη συμβουλευτική μας για την ενέργεια, εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε την IEA (International Energy Agency), δηλαδή μια δημόσια δομή».

Στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής (ECON) και Προϋπολογισμού του ΕΚ ο Δ. Παπαδημούλης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης (TSI) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και το ερώτημά μου είναι: Απευθύνθηκαν σε σας, στο TSI, για να πάρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική βοήθεια;

Και δεύτερον: Σκοπεύετε να ελέγξετε αυτή τη διαδικασία και την επικείμενη υπογραφή σύμβασης; Γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες, στις 25 Νοεμβρίου.

Καταλήγοντας είπε ότι «όλοι συμφωνούμε ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να πηγαίνουν για το καλό της οικονομίας, των περιφερειών και της οικονομίας και όχι στις τσέπες επιτήδειων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ