today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Μ. Κριθαρίδης: Μειοψηφία κ.Πλεύρη είναι όσες και όσοι επιμένουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας

«”Μειοψηφία” είναι για τον υπουργό Υγείας όσες και όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για την πλήρη διάλυση και παράδοση της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα», σχολιάζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Επειδή όμως κύριε Πλεύρη η δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία πράγματι ανήκουν στον λαό, όπως είπατε στην πρωινή σας συνέντευξη για το νομοσχέδιο σχετικά με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, μαζί με τους υγειονομικούς και τους συνδικαλιστές τους, δεν θα σας αφήσουμε να την “μεταβιβάσετε” στα παρασιτικά, ολιγαρχικά συμφέροντα που εξυπηρετεί η Μητσοτάκης Α.Ε.», συνεχίζει και τονίζει:

«Πραγματική μειοψηφία, συνεπώς, αποτελεί η κυβέρνηση με την ιδιωτικομανία της και το νομοσχέδιο της κας Γκάγκα που προωθεί, το οποίο δεν βρίσκει στήριξη ούτε μίας Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ή ενός Ιατρικού Συλλόγου και κανενός φορέα υγειονομικών. Τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, όσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχουν ταχθεί δημόσια και ξεκάθαρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητούν την απόσυρση του».

«Ισχνή μειοψηφία, λοιπόν, είναι ο κ. Πλεύρης, η κα Γκάγκα και ο κ. Μητσοτάκης που επιμένουν στη διάλυση του ΕΣΥ ακόμα και μετά την πρόσφατη πανδημία», καταλήγει ο Μ. Κριθαρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ