today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή υπαγορεύει την πλέον διευρυμένη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην συνεισφορά τους στον κρατικό μηχανισμό. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Ένοπλες Δυνάμεις» η οποία διοργανώθηκε από τη διεύθυνση Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στην επίδρασή της στις επιχειρησιακές δράσεις, στον σχεδιασμό και την διεξαγωγή της αποστολής τους. Επεσήμανε δε, τις ενέργειες τις οποίες έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση της ενεργειακής αυτονομίας, με την υιοθέτηση νέων, μη ενεργοβόρων τεχνολογιών και διαδικασιών, με σκοπό να βελτιωθεί η ενεργειακή τους απόδοση και επάρκεια, καθώς και η βιωσιμότητα του εξοπλισμού και των μέσων τους, όπως και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ