today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ανανεώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας της ΠΕΦ με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής

Η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του προέδρου της ΠΕΦ, Θεοδώρου Τρύφων. Παρέστησαν ο υπουργός και η υφυπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας, μέλη της Ένωσης και συνεργάτες του Ταμείου.

Ο π. Βασίλειος Χαβάτζας αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και στη στήριξη των ενεργειών και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη και τις δύο πλευρές για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, ενώ τόνισε ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι ο άνθρωπος, και αντίστοιχα και της Πολιτείας. Εξάλλου, μίλησε για τα προβλήματα της εποχής και σημείωσε ότι υπάρχει μια δυσπιστία και δυσκολία στην εποχή μας, αλλά κάθε εποχή έχει τα δικά της προβλήματα. Η παράδοση της Εκκλησίας, όμως, μαρτυρά ότι οι κρίσεις ξεπερνιούνται, υπογράμμισε. «Αυτό που αφήνουν είναι η παρακμή. Αυτό ζούμε αυτήν τη στιγμή και έχουμε ευθύνη όλοι για το πώς να ξεπεράσουμε αυτήν την παρακμή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συμβολής της ΠΕΦ, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας, με ιδιαίτερη αναφορά στις δομές της. Επίσης τόνισε, πως Εκκλησία και Πολιτεία, όταν συνεργάζονται μπορούν να έχουν το καλύτερο όφελος και ευχαρίστησε την ΠΕΦ, ενώ υπογράμμισε ότι βοηθώντας την Εκκλησία βοηθούν και την Πολιτεία.

Ακολούθως, η Ζωή Ράπτη μίλησε για το έργο της Εκκλησίας με ειδική αναφορά στο Κέντρο Γηριατρικής.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία και υπογράμμισε ότι «και σήμερα και στο μέλλον, θα είμαστε κοντά στις ανάγκες της Εκκλησίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ