today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Πράσινος… περίπατος με ΠΑΟΚ

Σε… μεσημεριανό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός. Παρά την κούραση που είχαν από τη “διαβολοβδομάδα”, οι “πράσινοι” επέβαλαν ολοκληρωτικά το ρυθμό τους και επικράτησαν με το ευρύ 87-63.

Κορυφαίος όλων ήταν ο Μπέικον, ο οποίος στο… ντεμπούτο του στη Basket League, έκανε “όργια” με 21 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Πάρις Λι, που τελείωσε 14π., ενώ οι πύργοι του Τριφυλλιού (Παπαγιάννης και Γουντάιτις) ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Άξιο αναφοράς ήταν πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και άπαντες σκόραραν.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ και στα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ζεστή και στο 3’ το σκορ ήταν 8-5 και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις που είχαν.

Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και στο 7 μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (12-11), με τον Φράνκε να είναι ο μοναδικός που είχε σημειώσει όλους τους πόντους της ομάδας του και δεν υπήρχε τρόπος αντιμετώπισης.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το Τριφύλλι να ξεκινάει καλά, στη συνέχεια ο «δικέφαλο του βορρά» είχαν απαντήσεις τα πρώτα 10 λεπτά το ματς ήταν στην απόλυτη ισορροπία (16-16).

Τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο άλλαξαν προς το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκουτάιτις είχε κερδίσει τις προσωπικές μονομαχίες και στο 12’ έδωσε το προβάδισμα με 21-16, ενώ υπήρχε μεγάλη βελτίωση και στην άμυνα.

Από κει και μετά ανέλαβε δράση ο Μπέικον, ο οποίος με προσωπικές προσπάθειες έκανε στο 15’ το 31-17, με τον Αμερικανό να φτάνει στους 11π. Όμως ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε και έτρεξε ένα 0-7 σερί και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (31-24) στο 17’.

Όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς απάντησε με ένα 9-0 μέσα σε 1:30 λεπτό και «έγραψαν» το 40-24, με τον Μπέικον να κάνει… πάρτι στην άμυνα των «ασπρόμαυρων» και έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει «χτίσει» μια σημαντική διαφορά και να προηγείται με 44-28.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην 3η περίοδο και για πρώτη φορά η διαφορά πήγε πάνω από τους 20 (49-28) από τον Λι, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Μπέικον, καθώς έφτασε και αυτός με τη σειρά του σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 24’ το σκορ έφτασε ακόμα και στους +32 (64-32), τρέχοντας ένα 20-4 και ουσιαστικά το παιχνίδι είχε… τελειώσει, μιας και ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε τα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου.

Το Τριφύλλι διατηρούσε εύκολα το σκορ πάνω από τους 30 πόντους (69-37) στο 28’, με τον Γκουντάιτις να κερδίζει όλες τις μάχες στη ρακέτα και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να κάνει… συντήρηση δυνάμεων και να προηγείται με 74-41.

Το μας είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους «πράσινους» να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την υπέρ τους διαφορά (78-44) στο 32’ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ντέγιαν Ράντονιτς να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει καμία αντίσταση, όταν έπαιζε ακόμα και με την… τρίτη πεντάδα (85-52) στο 37′, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Έτσι το Τριφύλλι πήρε μια άνετη νίκη με 87-63 και στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ