today-is-a-good-day
17 C
Athens

Πράσινη… καταιγίδα σκόρπισε τη Βιλερμπάν

Έπρεπε να περάσουν κοντά 3 χρόνια για να πετύχει το 2/2 ο Παναθηναϊκός στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague. Οι “πράσινοι” έκαναν… περίπατο κόντρα στη Βιλερμπάν, καθώς επικράτησαν με το άνετο 77-58 και πάνε στο Κάουνας με διαφορετικό αέρα.

Κορυφαίος όλων ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με πόντους και το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, μιας ήταν ο ηγέτης του αγώνα με 25π, ενώ διψήφιος ήταν και ο Πονίτκα με 10π.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Μπέικον, Γ. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βιλερμπάν και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (4-4 στο 3’), αλλά από κει και μετά οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές.

Το ματς ήταν μέτριο, μιας και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, αλλά το Τριφύλλι ήταν πιο εύστοχο και ήταν στο +7 (13-6) στο 7’ και έτσι μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό. Από κείνο το σημείο ο Ράντονιτς άλλαξε τα 4/5 της αρχικής πεντάδα, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 15-11.

Όπως ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, ξεκίνησε η δεύτερη με τον Παναθηναϊκό να έχει κρατά το προβάδισμα, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν σκορ από τον Γιουσούφα Φαλ, μιας και έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα. Παρόλα αυτά στο 13’ η διαφορά ήταν στο +5 (21-16), καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν τους ανοιχτούς διαδρόμους που τους έδιναν οι Γάλλοι.

Μπέικον και Γκουτάιτις ανέλαβαν δράση και στο 16’ έκαναν το 27-18, μιας και η Βιλερμπάν ήταν αρκετά άστοχη και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ανεβάσει το σκορ πάνω από τους 10 πόντους (32-20) με το έμμεσο τρίποντο του Πονίτκα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της κατάστασης κόντρα στη Βιλερμπάν, παίζοντας χωρίς βιασύνη και με σωστές επιλογές στην επίθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με το σκορ στο +15 (39-24).

Τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο… καλύτερο οι «πράσινοι» στην τρίτη περίοδο και διατηρούσαν εύκολα τη διψήφια διαφορά. Στο 23’ το σκορ είχε φτάσει στο +23 (49-26), με το Μπέικον να είναι πραγματικός ηγέτης.
Ο Αμερικανός άσος είχε φτάσει στους 22 πόντους και οδηγούσε εκ τους ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε μία ακόμα νίκη, ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως είναι ο μοναδικός που ήταν διψήφιος.

Έτσι το Τριφύλλι διατηρούσε εύκολα το σκορ πάνω από τους 20 πόντους, μιας και η Βιλερμπάν ήταν απελπιστικά άστοχη και αυτό το εκμεταλλεύθηκε πλήρως ο Παναθηναϊκός, καθώς έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο +29 (66-37).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο υψηλό ρυθμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο, μιας και κρατούσε εύκολα το +20 που είχε “χτίσει”. Στο 33′ το σκορ ήταν στο 69-46, δείχνοντας απίστευτη συνέπεια τόσο στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση.

Όμως οι Γάλλοι προσπάθησαν να συμμαζέψουν τη διαφορά και στο 37′ μείωσαν σε 72-53, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού δεν προϊδέαζε για κάτι παραπάνω. Έτσι οι “πράσινοι” έκαναν το 2/2 στη “διαβολοβομάδα” της Euroleague επικρατώντας με το εμφατικό 77-58.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ