today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Χρ. Δήμας για ΕΤΕπ: Η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε ερευνητικές υποδομές στην Ελλάδα

Προγραμματικές συμβάσεις ύψους 119 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση 6 Ερευνητικών Κέντρων της χώρας υπεγράφησαν σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για την: «.. μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε Ερευνητικές υποδομές στην Ελλάδα! Μια σπουδαία ημέρα για την Ελληνική ερευνητική/επιστημονική κοινότητα! Υπογράψαμε σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – European Investment Bank, προγραμματικές συμβάσεις ύψους 119 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση 6 Ερευνητικών Κέντρων της χώρας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την υποστήριξη της κατασκευής πολλαπλών ερευνητικών υποδομών, την αναβάθμιση και επέκταση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθώς και την προμήθεια υπερσύγχρονου τεχνολογικού, εργαστηριακού και επιστημονικού εξοπλισμού. Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΤΕπ υπολογίζεται να αποφέρει νέες – περισσότερες από 700 -καλά αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, 525 εκ των οποίων απευθύνονται σε ερευνητικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης.

Τα 6 Ερευνητικά Κέντρα που θα επωφεληθούν από την συγκεκριμένη δράση είναι τα εξής:

– Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

– Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

– Ερευνητικό Κέντρο Ερευνών Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»

– Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

– Athena Research and Innovation Center – Xanthi’s Division

– Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών – ΙΙΒΕΑΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ