today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Μ.Κατρίνης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε την κυρία κατοικία σε καιρούς κρίσης

«Ο κόσμος γνωρίζει και θυμάται, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που προστάτευσε την κύρια κατοικία σε καιρούς κρίσης» τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, σε κομματική εκδήλωση για το ιδιωτικό χρέος, τους πλειστηριασμούς, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα «κόκκινα» δάνεια, σε αίθουσα του δημαρχείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

«Οι Έλληνες πολίτες είναι αντιμέτωποι πλέον με τους πλειστηριασμούς. Τον ολισθηρό αυτόν δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θεσμοθέτησε τη δυνατότητα των funds να αγοράζουν τα δάνεια, αφού πρώτα άλλαξε το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας – νόμο τον οποίο κατήργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνέχισε στον ίδιο ολισθηρό δρόμο με πλέον κυνικό και ανάλγητο τρόπο, με πρακτικές όπως αυτή του κ. Πάτση».

Ο κ. Κατρίνης, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την κύρια κατοικία, υπενθύμισε τη θεσμική προστασία της πρώτης κατοικίας στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε:

«Έτσι και τώρα, το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με νομοθετική πρωτοβουλία για να προστατέψει τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, όλους όσους απειλούνται οι κόποι μιας ζωής μέσα στη δίνη αυτής της κρίσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ