today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μια κοινή βάση των Κούρδων και του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού επλήγη από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο βομβάρδισε σήμερα στη Συρία μια κοινή βάση των κουρδικών δυνάμεων και του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο κούρδοι μαχητές, ανακοίνωσαν οι κουρδικές δυνάμεις και μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μια κοινή βάση σχεδιασμού και κοινών επιχειρήσεων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στοχοθετήθηκε από ένα τουρκικό drone» σε τομέα στο βόρειο τμήμα της πόλης Χασακέ στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Ο διεθνής συνασπισμός, ο οποίος υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και αναπτύσσει στρατιώτες στις ζώνες που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία, δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με τον Σάμι, δύο μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και τρεις τραυματίσθηκαν.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η εγκατάσταση που στοχοθετήθηκε ήταν μια «βάση επιχειρήσεων» του διεθνούς συνασπισμού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Χασακέ, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία της.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι επλήγη η κοινή βάση, όπως και το θάνατο δύο μαχητών. Δεν ήταν σε θέση να πει αν στρατιώτες του συνασπισμού ήταν παρόντες στη βάση τη στιγμή του πλήγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ