today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Ισλανδία: Καλύτερη από το Διάστημα

Η Ισλανδία είναι σαν τον Άρη, αν ο Κόκκινος Πλανήτης είχε θερμές πηγές.

Το Συμβούλιο Τουρισμού της Ισλανδίας στη νέα του καμπάνια επισημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζονται διαστημόπλοιο για να δουν απόκοσμα αξιοθέατα όπως κόκκινους βράχους, μαύρη άμμο και ηφαίστεια υποπαγετώνων. «Ισλανδία. Καλύτερη από το διάστημα» είναι το μήνυμα στο διαφημιστικό βίντεο και σε διαφημιστική ψηφιακή πινακίδα, που εκτοξεύτηκε στο διάστημα.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι θέμα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εδώ και χρόνια. Αλλά οι άνθρωποι μπορούν να βρουν μια παρόμοια εμπειρία στην Ισλανδία με πολύ μικρότερο κόστος και αποτύπωμα άνθρακα και με απεριόριστο οξυγόνο, φρέσκο φαγητό και γεωθερμικό σπα.

Γνωρίζουμε ότι επικρατεί πιθανή απογοήτευση μεταξύ των επίδοξων ταξιδιωτών στο διάστημα, τα ταξίδια των οποίων έχουν καθυστερήσει και δεν γνωρίζουν ακόμη πότε θα φτάσουν στο διάστημα. Γι’ αυτό τους ενθαρρύνουμε να κάνουν ένα ταξίδι πολύ πιο κοντά στο σπίτι τους, δήλωσε η επικεφαλής του Visit Iceland, της υπηρεσίας μάρκετινγκ με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών στην Ισλανδία, Sigríður Dögg Guðmundsdóttir.

Η NASA έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει την Ισλανδία ως πεδίο εκπαίδευσης αστροναυτών πριν από τον πρώτο τους διαστημικό ταξίδι, αναφέρει το Συμβούλιο Τουρισμού της χώρας.

Με τέτοια ομορφιά ακριβώς εδώ στον δικό μας πλανήτη, πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην προστασία του, αντί στα διαστημικά ταξίδια, τονίζει και σημειώνει: «Σε έρευνα για τα διαστημικά ταξίδια, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως ο διαστημικός τουρισμός δεν είναι τόσο σημαντικός, όσο η επένδυση στον δικό μας πλανήτη, ενώ πάνω από ένας στους οκτώ είπε ότι τα διαστημικά ταξίδια είναι σπατάλη φυσικών πόρων και χρημάτων».

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ