today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ο Λούλα βγήκε από το νοσοκομείο έπειτα από μια μικρή επέμβαση στις φωνητικές χορδές

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε μια διαδικασία αφαίρεσης ενδεχομένως προκαρκινικών πλακών από τις φωνητικές του χορδές, ανέφεραν οι γιατροί, που πρόσθεσαν πως δεν βρήκαν αφύσικη μάζα ιστού κατά τη διαδικασία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Sirio Libanes του Σάο Πάολο, όπου είχε νοσηλευθεί ο 77χρονος Λούλα για καρκίνο στον λάρυγγα πριν από 11 χρόνια, δήλωσαν πως κατά τη διαδικασία αφαιρέθηκαν μικρές λευκές πλάκες που λέγονται “λευκοπλακία” από τις φωνητικές του χορδές.

Η λευκοπλακία, που αποκαλείται επίσης “κεράτωση των καπνιστών”, μπορεί να προκληθεί από επανειλημμένους τραυματισμούς και ερεθισμό ή έκθεση στον καπνό και το αλκοόλ. Στη μειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Οι γιατροί ανέφεραν σε ένα σημείωμα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη “νεοπλασίας” ή αφύσικης μάζας ιστών στη διάρκεια της διαδικασίας.

Η φωνή του Λούλα ακουγόταν πιο βραχνή τους τελευταίους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, τις οποίες κέρδισε τον περασμένο μήνα, στερώντας από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου μια δεύτερη θητεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ