today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Το Κίεβο επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας

Ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας Πίνι Χενάρε επισκέφθηκε το Κίεβο προκειμένου να επαναβεβαιώσει τη στήριξη της χώρας του στην αντίσταση που προβάλει η Ουκρανία στη ρωσική εισβολή.

«Συζητήσαμε την πρόσφατα παράταση από τη Νέα Ζηλανδία της αποστολής εκπαίδευσης πεζικού στη Βρετανία των ουκρανικών στρατευμάτων ως τον Ιούλιο του 2023», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Χενάρε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολέξι Ρέζνικοφ.

«Η επίσκεψη στο Κίεβο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι (…) η στήριξή μας προς τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσίας είναι απαρέγκλιτη», υπογράμμισε.

Ο Χενάρε επισκέφθηκε τον Τοίχο Μνήμης των Πεσόντων υπέρ Ουκρανίας για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου.

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα στείλει επιπλέον 66 στρατιωτικούς στη Βρετανία προκειμένου να βοηθήσουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

Το Ουέλιγκτον, ακολουθώντας τις χώρες της Δύσης, έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον περισσότερων από 1.200 προσωπικοτήτων και οντοτήτων στη Ρωσία, ενώ έχει προσφέρει περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Νεοζηλανδός υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε και την Πολωνία, όπου συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του Μάριους Μπλαζάκ στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους δύο νεκρούς που προκάλεσε η πτώση πυραύλου την προηγούμενη εβδομάδα σε πολωνικό χωριό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ