today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

NBA: Η Γιούτα στην κορυφή της Δύσης

Η Γιούτα επικράτησε 118-113 των Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ και βελτίωσε το ρεκόρ της στο ΝΒΑ σε 12 νίκες-6 ήττες, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Δύση.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον σημείωσε 28 πόντους για λογαριασμό των Τζαζ, συμπεριλαμβανομένων οκτώ διαδοχικών στα τελευταία 108 δευτερόλεπτα του αγώνα, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μαλίκ Μπίσλεϊ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 29, και τον Λάουρι Μάρκανεν που πρόσθεσε 23. Από την πλευρά του, το Πόρτλαντ είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Ανφέρνι Σίμονς με 23.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες «έχασαν» τον βασικό πόιντ γκαρντ τους στο β΄ μέρος. Αφού… τράκαρε σε μια οθόνη, ο Μάικ Κόνλεϊ της Γιούτα αποχώρησε από το παιχνίδι με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, ενώ απέμεναν 10:22 για τη λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου. Λίγο αργότερα, ο «αστέρας» των Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, έφυγε για τα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε, λόγω «σφιξίματος» στη δεξιά γάμπα.

Στο μεταξύ, ο ρούκι Εϊ Τζέι Γκρίφιν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη μακρινή πάσα του Τρέι Γιανγκ και με λέι απ στη λήξη της παράτασης χάρισε στους Χοκς τη νίκη επί του Τορόντο στην Ατλάντα με 124-122.

Οι Ράπτορς είχαν ισοφαρίσει σε 122-122 με 2/2 βολές του Οου Τζι Ανουνόμπι, 3.8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Στη συνέχεια οι παίκτες των Χοκς, οι οποίοι δεν είχαν άλλο τάιμ άουτ, έδωσαν την μπάλα στον Γιανγκ, ο οποίος έκανε μια ψηλοκρεμαστή πάσα προς το καλάθι των Ράπτορς.

Ο Γκρίφιν έπιασε την μπάλα στον αέρα κοντά στο καλάθι και την έριξε μέσα, την ώρα που έληγε το ματς. Ο Γκρίφιν τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, οκτώ εκ των οποίων στην παράταση, και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο Γιανγκ είχε απολογισμό 33 πόντους (με 12/21 σουτ εντός πεδιάς) και 12 ασίστ. Οι Ράπτορς είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με καλύτερους τους Σκότι Μπαρνς (28) και Ανουνόμπι (27).

Συνοπτικά, στους αγώνες για το ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ατλάντα-Τορόντο 124-122 (παράταση)

Ιντιάνα-Ορλάντο 114-113

Φιλαδέλφεια-Μινεσότα 109-112

Πόρτλαντ-Γιούτα 113-118

Λ.Α. Κλίπερς-Σαν Αντόνιο 119-97

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ