today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κεφαλονιά: Ταινία μικρού μήκους από μαθητές για την μη ορθή χρήση των social media από τους ανήλικους

Με πολλή όρεξη, δημιουργικότητα και ευαισθησία, τρεις μαθητές της Β’ Τάκης του 1ου Λυκείου Αργοστολίου, σκηνοθέτησαν και πρωταγωνίστησαν σε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τη μη ορθή χρήση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης από τους ανήλικους.

Το «Watch out» παρουσιάζει μια μικρή ιστορία ενός κοριτσιού, της Γιολάντας, που κάνει συνεχώς αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ανήλικη κοπέλα μέσα από αυτά τα μέσα, αρχίζει να την παρακολουθεί καθημερινά, χωρίς αυτή να τον έχει καταλάβει, ένα άτομο. Σε μια ανυποψίαστη βόλτα της στο δάσος, ο άγνωστος της επιτίθεται, την αναισθητοποιεί και την οδηγεί σε ένα σκοτεινό μέρος.

Αφορμή για τη δημιουργία της ταινίας ήταν μια εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής. Μέσα από την ταινία, ο Αντρέας Ταβιανάτος, ο Ιάσωνας Τζουβανάτος και η Γιολάντα Σιούτη, θέλησαν να αναδείξουν τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου από τους ανήλικους και τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να φέρει στα παιδιά.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι Αργοστολίου.

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε η 16χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας Γιολάντα Σιούτη, η οποία χαρακτήρισε σαν «μοναδική εμπειρία» την συμμετοχή σε μια ταινία.

«Ήταν πολύ ευχάριστο που μαζί με τους συμμαθητές μου δημιουργήσαμε μια ταινία μικρού μήκους, που αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό θέμα της καθημερινότητας. Όλα τα παιδιά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικά με αυτά που αναρτούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι», ανέφερε η Γιολάντα, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι «παρόμοια παραγωγή δεν έχει ξαναγίνει από μαθητές στην Κεφαλονιά. Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα και ευχαριστώ όλους όσοι μας υποστήριξαν».

Το «Watch out», μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος μόνο στο Youtube:

https://youtu.be/IhupzgMkWOA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ