today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Τραμπ, ΝτεΣάντις και Πενς θα λάβουν τον λόγο σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα απευθυνθεί μέσω διαδικτύου σήμερα σε εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν πολλές σημαντικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικανών, ανάμεσά τους και πιθανοί αντίπαλοί του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ θα μιλήσει μέσω βιντεοσύνδεσης, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις θα είναι παρόντες στο ετήσιο συνέδριο του Εβραϊκού Ρεπουμπλικανικού Συνδέσμου, που διεξάγεται από χθες Παρασκευή στο Λας Βέγκας.

Ο Πενς και ο ΝτεΣάντις εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογές για να κερδίσουν το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Τραμπ από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές, και κυρίως αυτών που υποστήριζε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο ΝτεΣάντις επανεξελέγη πανηγυρικά κυβερνήτης της Φλόριντα, γεγονός που ώθησε κάποια συντηρητικά μέσα ενημέρωσης να τον θεωρήσουν νέο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος επίσης ενδέχεται να είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων όπως αναφέρουν αναλυτές, θα είναι παρών στο συνέδριο, καθώς και ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ