today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Το νέο «επεισόδιο» στη διαρκή «κόντρα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις και ο ρόλος Ανδρουλάκη

Για τη μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου, προετοιμάζονται πυρετωδώς Μαξίμου και Κουμουνδούρου, έχοντας το βλέμμα τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά ακόμη και στις μετεκλογικές συνεργασίες, που σήμερα είναι σε αχαρτογράφητα νερά…

Του Κώστα Πασίση

Ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες η δύσοσμη και επικίνδυνη υπόθεση για τη σταθερότητα της χώρας, έχει περάσει στο επίπεδο της ανταλλαγής κομματικών πυρών σχετικά με την ύπαρξη ή μη στοιχείων για τις περιβόητες λίστες με πολιτικούς, δημοσιογράφους επιχειρηματίες, υπό παρακολούθηση, προκαλωντας εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη, για τις σκοπιμότητες που κρύβονται…

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, εκτός από μια σειρά εικασιών, που ορισμένοι αξιοποιούν για να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα».

Και από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να υιοθετεί τα σχετικά δημοσιεύματα και να κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη της υπόθεσης, δείχνοντας με το δάκτυλο τον Πρωθυπουργό ως τον κύριο ενορχηστρωτή των υποκλοπών.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του εκδότη-δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και τεκμήρια για τα δημοσιεύματα, παρά μόνο μάρτυρες για την υπόθεση, ενώ η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για δυσαρεστημένους επιχειρηματίες που έβγαλαν το θέμα για να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας στην Κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι διπλές και τριπλές γραμμές για τις παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό predator  επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι είναι μεν πολιτικό το θέμα, αλλά με έντονο το προεκλογικό άρωμα και εστιασμένο στην επομένη των εκλογών…

Η παράμετρος των υποκλοπών βρίσκεται αναγκαστικά στην πολιτική εξίσωση του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Άμφισσα είπε ένα ηχηρό όχι στην τοξικότητα και το διχασμό που θέλει να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των υποκλοπών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση αφήνει πίσω της τη νοσηρότητα και εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών που αυτή την περίοδο είναι η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.

«Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η κυβέρνησή μας θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι κινήσεις Ανδρουλάκη

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε το πολιτικο στίγμα, τονίζοντας:

«Κεντρικοί στόχοι των ρυθμίσεων, του νομοσχεδίου, είναι ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, με διασφάλιση όλων των απαιτούμενων εγγυήσεων. Είναι, επίσης, η αναδιάρθρωση της ΕΥΠ για τη βελτιστοποίηση της δράσης της και η ποινική μεταχείριση της εμπορίας, κατοχής και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης, καθώς επίσης και η αναβάθμιση του επιπέδου κυβερνοασφάλειας στη χώρα».

Ένα σχέδιο νόμου για το οποίο εξέφρασε διαφωνίες (για τη τριετία) ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, αλλά χαρακτήρισε θετικό το σχέδιο νόμου για το απόρρητο των επικοινωνιών που έφερε η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο MEGA, εκείνο που δε διευκρίνισε είναι αν  ψηφίσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το Μαξίμου πάντως, «κύκλωσε» με κίτρινο διαφανή μαρκαδόρο την επίμαχη δήλωση.

Αυτή την περίοδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει τη δική του στρατηγική ενόψει των εκλογών, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από τις συμπληγάδες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας το δικό του αυτόνομο στίγμα.

Και μια από τις νέες κινήσεις του ήταν ο ορισμός Παναγιώτη Δουδωνή, ως υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, ένας στέλεχος που στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή είχε συμπαραταχθεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο…

Τέλος απαρατήρητο, εντός και εκτός Χαρ. Τρικούπη  δεν πέρασε και το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέστη  στην εκδήλωση  της «Πρωτοβουλίας Ώρα Μηδέν» για τις υποκλοπές, που ήταν πλήρως «καπελωμένη» από την Κουμουνδούρου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ