Κατέθεσε για τις υποκλοπές στην Εισαγγελία πρωτοδικών η Όλγα Γεροβασίλη

EUROKINISSI

Κατάθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, έδωσε η πρώην υπουργός, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη έχει δηλώσει πως έχει πέσει θύμα παρακολούθησης των επικοινωνιών της και έχει υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η πρώην υπουργός σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι οι παρακολουθήσεις “κατευθύνονταν από το Μέγαρο Μαξίμου” και ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί από την Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη: “Κλήθηκα από την Εισαγγελέα να καταθέσω. Στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων”.

Τόνισε επίσης ότι “με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα, η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή”. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη το Μέγαρο Μαξίμου “κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο κ. Νίκος Δένδιας”.

Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος ζήτησε να μετατεθεί το ραντεβού και έτσι θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Βαξεβάνης έχει κληθεί να καταθέσει για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του που παρέθεσαν λίστες ονομάτων προσώπων από την πολιτική και οικονομική ζωή που κατά την εφημερίδα έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων.