Με τη Μάλτα η έναρξη των δοκιμών ενόψει EURO 2024

Eurokinissi

Την Εθνική ομάδα της Μάλτας θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (17/11, 19:00) σε φιλικό αγώνα στη Βαλέτα και το γήπεδο «Τα΄ Κάλι» η Εθνική Ανδρών. Ουσιαστικά, πρόκειται για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών του Euro 2024.

Τόσο το παιχνίδι με τη Μάλτα όσο κι εκείνο που ακολουθεί, με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για δοκιμές ποδοσφαιριστών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα ή δεν έχουν παίξει καθόλου, προκειμένου ο Γκουστάβο Πογέτ να αυξήσει τις επιλογές και τη «δεξαμενή» του.

«Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες, γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ, να δείξουν πράγματα στον προπονητή», σχολίασε ο Ουρουγουανός εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας.

Και πρόσθεσε: «Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει. Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί, οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

Να σημειωθεί ότι από τους θεωρούμενους ως βασικούς της αμυντικής γραμμής, διαθέσιμος είναι μόνο ο Χατζηδιάκος. Με βάση όσα έχει δείξει στις προπονήσεις, ο Πογέτ φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, ενώ την τετράδα στα μετόπισθεν είναι αρκετά πιθανό να συνθέσουν οι Ρότα (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά), Χατζηδιάκος και Τζαβέλλας (στόπερ).

Την αποστολή της ελληνικής ομάδας συγκροτούν οι: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Αθανασιάδης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας.

Είναι ο πρώτος φιλικός αγώνας της ελληνικής ομάδας με τη νησιωτική χώρα, καθώς μέχρι τώρα οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί μόνο σε επίσημα παιχνίδια και μάλιστα και οι δέκα αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με τη Μάλτα ήταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Η Μάλτα έχει νικήσει μια φορά, το 1975, σε ένα παιχνίδι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, στέρησε την πρόκριση στα τελικά του 1976. Ήταν η μοναδική ήττα στον όμιλο με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και κόστισε τον αποκλεισμό, στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην κορυφή. Πέρα από αυτή την ήττα, η Εθνική έχει επτά νίκες, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες, με τα γκολ 22-5 υπέρ της Ελλάδας.