Μακρόν: Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποδώσουμε κάπου τις εκρήξεις στην Πολωνία

ΑΠΕ

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ήρθε σε επαφή με τις πολωνικές αρχές για να πληροφορηθεί για τις συνθήκες της πυραυλικής έκρηξης στην Πολωνία και εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την χώρα σύμμαχο της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ.

“Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα”, είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Μπαλί. Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον ουκρανό πρόεδρο για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του μετά τα ρωσικά πλήγματα που δέχτηκε η χώρα του.

Όπως είπε ο ίδιος, οι ΗΠΑ έχουν μοιραστεί τις προκαταρκτικές πληροφορίες για την πυραυλική έκρηξη στην Πολωνία, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς τι συνέβη.

“Υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που μοιράστηκαν οι ΗΠΑ αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να αποδώσουμε κάπου τις εκρήξεις στην Πολωνία. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την ειρήνη, για να επιτύχουμε μια λύση κατόπιν διαπραγμάτευσης και έτσι να συνομιλήσουμε με τη Ρωσία”, είπε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μπαλί μετά τη διάσκεψη της G20.

Επιπλέον, πρόσθεσε, οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν να ωθήσουν τη Ρωσία σε μια αποκλιμάκωση ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα η Κίνα να παίξει έναν μεγαλύτερο διαμεσολαβητικό ρόλο μέσα στους επόμενους μήνες προς αυτή την κατεύθυνση.