Στις Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης

ΑΠΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς προσκλήθηκε από την Κομισιόν, για να μιλήσει στο 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων (16-17 Νοεμβρίου), όπου θα αναλύσει την κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης. Θέμα που, όπως αναφέρεται, γνωρίζει σε βάθος ο υπουργός, λόγω και της προτέρας θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στην ΕΕ που είναι αφιερωμένη σε θέματα απασχόλησης και οργανώθηκε, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στη λίστα των high level ομιλητών συναντώνται, μεταξύ άλλων, οι Επίτροποι Απασχόλησης, Νίκολας Σμιτ και Ισότητας, Ελένα Ντάλι, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, όπως η καθηγήτρια του University College London, Μαριάνα Ματσουκάτο και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει στο πάνελ για «ένα πράσινο και δίκαιο μέλλον» μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπο Απασχόλησης, την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λουντ, Σίλβια Σέργκερ, τον Ντράγκος Πισλάρου, πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας χημικών Solvay, Ιλχάμ Κάντρι.