today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – Δυο νεκροί

Η Ρωσία έπληξε με πυραύλους τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας πλήττοντας στόχους σε ολόκληρη τη χώρα και προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Przewodow της ανατολικής Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν.

«Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, δεν έχει διευκρινιστεί τι έχει συμβεί», δήλωσε ο Λούκας Κούτσι, αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι επί του παρόντος δεν έχουμε καμιά πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτές τις αναφορές και εξετάζουμε περαιτέρω το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μιούλερ δεν επιβεβαίωσε αμέσως τις πληροφορίες από ανώτερο στέλεχος των Η.Π.Α. αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όμως ο Μιούλερ είπε ότι οι κορυφαίοι ηγέτες πραγματοποιούσαν έκτακτη συνάντηση λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Τρίτης, από «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις υπέστησαν σήμερα νέα ρωσικά πλήγματα, τα πρώτα από τα μέσα Οκτωβρίου, μερικές ημέρες έπειτα από μια ταπεινωτική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλη την Ουκρανία λίγο πριν από τις 15:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Μερικά λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, στο Λβιβ (δυτικά), στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά).

Μετά τους βομβαρδισμούς, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ