today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει την τουρκική πλευρά σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής στη χώρα

«Κανένας αθώος δεν κρύβεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ ”Παραπολιτικά FM”, σχολιάζοντας ότι «μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε από το ”δεν ξέρουμε τίποτα” στο ”μας παρακολουθούσαν”».

Ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε το ερώτημα «αν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί δεν πάνε στη Δικαιοσύνη; Γιατί δεν κάνουν φύλλο και φτερό την Intellexa και την Krikel;». Σημείωσε πως «αν είναι όντως θύματα στην κυβέρνηση να δώσουν εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν τα τηλέφωνα όσων παρακολουθούνταν ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης και από την ΕΥΠ».

Σε συνέντευξη του στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο” είπε πως «είναι ένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό κρύβεται». «Να είναι σίγουρος», προσέθεσε, «ότι ούτε το επιχείρημα της άγνοιας, ούτε το ότι για όλα φταίει ο ανιψιός του δεν θα τον σώσουν τον κ. Μητσοτάκη όταν κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ειδικότερα πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιάστηκε άρον-άρον να κλείσει την Εξεταστική στη Βουλή, ενώ είχε προηγηθεί νομική παρέμβαση ώστε η ΑΔΑΕ να μην ενημερώνει τους πολίτες που παρακολουθούνται», ότι «ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ταυτόχρονα στόχοι από την ΕΥΠ και το Predator και ότι το μήνυμα στον Χρήστο Σπίρτζη εστάλη την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση για την ΕΥΠ». Επιπλέον σημείωσε ότι «μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση καταστρέφει στοιχεία, κρύβει μάρτυρες, κρύβεται πίσω από το απόρρητο, αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Τόνισε ότι «είναι φανερό ότι έχουν κάτι να κρύψουν».

Σχολίασε πως δεν ξέρει τι είναι χειρότερο, «να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ για τα όσα έκαναν οι εκλεκτοί του ή να μην γνωρίζει;» και προσέθεσε ότι «όσο κι αν επικαλείται την άγνοιά του, που δεν τον τιμά, οι αντικειμενικές πολιτικές του ευθύνες υπάρχουν. Δεν γίνεται το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ και Predator να λειτουργούσε εν αγνοία του».

Αναφορικά με την οικονομία μίλησε για «λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας για την πλειοψηφία της οποίας δεν βγαίνει ο μήνας», τονίζοντας ότι «έχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα των τελευταίων 23 ετών και μια αγορά ενέργειας με περιθώριο κέρδους 166%». Είπε ότι «η λέξη πλιάτσικο δεν φτάνει να περιγράψει την κατάσταση» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει υπομονή όταν δεν βγαίνει  ο μήνας και διακυβεύεται η δημοκρατία». «Εμείς λέμε ότι χρειάζεται οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας για την πολιτική αλλαγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πιο κρίσιμο είναι η μαζική παρουσία του κόσμου, όπως την ζήσαμε στην απεργία και εκτιμώ ότι θα τη δούμε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο».

Σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο χυδαίος πολιτικός ηγέτης της μεταπολίτευσης. Είναι ο άνθρωπος που δεν είχε ντραπεί να πει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ”ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις”, μεταφέροντας αυτή την ακροδεξιά χυδαιότητα μέσα στη Βουλή». «Να σας θυμίσω τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε μια τεράστια ήττα για την πολιτική του Ερντογάν στα Βαλκάνια. Είναι ο πρώτος πολιτικός στη Μεταπολίτευση που προσπαθεί να μετατρέψει την τουρκική πλευρά σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής στη χώρα. Θα τιμωρηθεί και για αυτό από τους Έλληνες πολίτες», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ