Δ.Μάντζος: Η ΕΥΠ πρέπει να συμβάλλει στη διεθνή ασφάλεια της χώρας και όχι να παρακολουθεί εσωτερικούς αντιπάλους

ΑΠΕ

Στο θέμα των παρακολουθήσεων εστίασε την παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας, αρχικά, -σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής- την άποψη της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη ότι είναι ανατριχιαστικό να σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε παρακολουθούν, ο κ. Μάντζος διερωτήθηκε: «Πώς άραγε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το να σε έχουν αποδεδειγμένα παρακολουθήσει και η Πολιτεία να μη σου λέει γιατί το έκανε;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε, στη συνέχεια, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 8 Αυγούστου ότι στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές, λέγοντας πως «είναι ο ίδιος άνθρωπος που χθες παραπονέθηκε ότι κάποιοι έχουν αυτόν παγιδευμένο και την κυβέρνησή του αγκυλωμένη. Ρωτώ, λοιπόν, τις πταίει για αυτήν την τοξικότητα και αυτό το βαθύ σκοτάδι; Μήπως φταίει η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης, που επί τρεις μήνες, όταν μία υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει;», διερωτήθηκε επίσης.

Ο κ. Μάντζος επεσήμανε εκ νέου ότι η επίκληση του απορρήτου ισοδυναμεί με «πέπλο μυστηρίου πάνω από τα πάντα. Ομονοούν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας πλην ενός: του κ. Γεραπετρίτη που κάνει μια δουλειά επί 3,5 χρόνια καθ’ όλα αξιοσέβαστη αλλά του έχει πλήξει μάλλον την επιστημονική του αντικειμενικότητα και επάρκεια».

Στάθηκε, παράλληλα, στην άρνηση της πλειοψηφίας της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως είπε, να κληθούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών Krikel και Intelexa, κ.κ. Μπίτζιος και Λαβράνος αντίστοιχα. «Αν είχαν έρθει και είχαν εξεταστεί εξαντλητικά από τη Βουλή, θα είχαμε μάθει τώρα τα πάντα για την παρουσία, τη διαδρομή, τη χρήση και την αξιοποίηση αυτού του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού στη χώρα μας. Δεν θα είχαμε τις λίστες και το σκοτάδι», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Και, επιτέλους, πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για το τεκμηριωμένο δημοσίευμα του κ. Τέλλογλου και της κ. Τριανταφύλλου ότι το Predator φέρεται να έχει εγκατασταθεί λίγο μετά τις εκλογές του 2019 σε χώρο που ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση στην Αγία Παρασκευή, με συμφωνία κρυμμένη μέσα σε σύμβαση της ΕΥΠ».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε, ταυτοχρόνως, την ανάγκη θεσμικής προσήλωσης, καθώς «αν υπάρχει μια απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση η οποία αρνείται τα πάντα και συγκαλύπτει τα πάντα, αυτή είναι η ισχυρή και αμερόληπτη Δικαιοσύνη που πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Όλα τα κρίσιμα πρόσωπα πρέπει να έρθουν και να εξετασθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Έτσι θα αποδειχθεί ότι η Δημοκρατία και οι πολίτες είμαστε πιο ισχυροί και από τα πιο δυνατά συμφέροντα».

Εν κατακλείδι, «οφείλουμε να έχουμε μία ΕΥΠ η οποία να συμβάλλει στη διεθνή ασφάλεια της χώρας και όχι να παρακολουθεί εσωτερικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.