today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

«Τρίποντο»… ζωής ο ΟΦΗ

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του α’ γύρου της Super League επεφύλασσε τρομερές συγκινήσεις, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-1 του Λεβαδειακού στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, φτάνοντας στην πρώτη νίκη του έπειτα από 9 αγωνιστικές (4 ισοπαλίες 5 ήττες).

Μία νίκη που «ξεκόλλησε» τους Κρητικούς απ’ την τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους ανέβασε στη 10η θέση και ήρθε απ’ τις καθοριστικές αλλαγές του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο Νέιρα στο 74’ -λίγο μετά την είσοδό του στο ματς- ισοφάρισε για τον ΟΦΗ και ο Μπιφουμά «σέρβιρε» στο 82’ το γκολ της ανατροπής προς τον Ντουρμισάι, ο οποίος εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του στο 2’.

Πριν καλά-καλά… ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα με γκολ από τα… αποδυτήρια. Από κόρνερ του Βρακά, ο Ντουρμισάι στην προσπάθειά του να αποκρούσει στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πρώτα στο δοκάρι και μετά μέσα απ’ τη γραμμή του τέρματος του Μανδά, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Βοιωτίας.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να συνέλθει από το… σοκ του γρήγορου γκολ του Λεβαδειακού και στο 12’ πάτησε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως η κεφαλιά του Μπουζούκη έπειτα από τη σέντρα του Μπαλογιάννη πέρασε πολύ άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όμως το πλασέ του Γιαννιώτα μέσα απ’ την περιοχή, κόπηκε λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον Βούρο κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Μανδάς.

Στο 54’ ο διαιτητής εξέτασε στο μόνιτορ ενδεχόμενο πέναλτι πάνω στον Μπαλογιάννη. Ωστόσο, έπειτα από on field review αποφάνθηκε πως πρώτα υπήρξε επιθετικό φάουλ του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ.

Στο 56’ ο Ντουρμισάι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε αμέσως μετά από ένα κοντρόλ, όμως ο Μάρκοβιτς έδειξε εξαιρετική αντανακλαστικά κι απέκρουσε, ενώ στο 64’ ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Τζου.

Η επιμονή του ΟΦΗ δικαιώθηκε στο 74’ με το γκολ του Χουάν Νέιρα, ο οποίος έπειτα από σέντρα του Τοράρινσον έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά-ψαράκι, δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Κρητικοί πήραν τα πάνω τους μετά την ισοφάριση κι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 82’ με τον Ντουρμισάι, ο οποίος… εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του στο 2ο λεπτό. Μια άλλη αλλαγή του Νταμπράουσκας, ο Μπιφουμά έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Νέιρα, «πάτησε» στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε προς τον Ντουρμισάι που έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την κρητική ομάδα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Τοράρινσον, Περέα, Μεγιάδο (73’ Ντιουσέ) Μπουζούκης (64’ Τζου), Ντίκο (74’ Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (73’ Νέιρα), Ντουρμισάι (87’ λ.τρ. Στάικος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Βρακάς, Σκβάρκα (89’ Σακό), Βήχος, Γιαννιώτας, Νίκας, Δούμτσιος (79’ Πέτρε).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ