today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γυναίκα από τη Συρία, η κύρια ύποπτη για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη – Υπό κράτηση 46 άτομα

Σοϊλού: «Απορρίπτουμε» τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε χθες Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εξάλλου ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμους με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η Τουρκία «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ

Η Τουρκία «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, την επομένη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ