today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Χ. Δήμας: Δυο σημαντικές συμβάσεις υπέγραψαν το Ινστιτούτο Παστέρ και το Ερευνητικό Κέντρο “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”

Δυο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψαν σήμερα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας ενώ επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 22 εκατ. ευρώ και η δημοπράτηση των έργων υπολογίζεται για το 1ο τρίμηνο του 2023.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει:

«Δυο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψαν σήμερα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ για:

– Τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα Αναδυόμενων και Επαναδυόμενων Παθογόνων(Hellenic Pasteur Institute – Pathogen Research Centre HPI- PRC).

– Την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΕΚΕΒΕ “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”.

Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις υποδομές των ερευνητικών κέντρων της χώρας.

Η δημοπράτηση των έργων υπολογίζεται για το 1ο τρίμηνο του 2023 και η ολοκλήρωση τους το 2025.

Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ιδιαίτερα τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και την διοίκηση της ΚΤΥΠ για την εξαιρετική συνεργασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ