today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Ιωαννίδης και Μάγκνουσον “λύτρωσαν” τον Παναθηναϊκό

Ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε αρχικά το “φιλί της ζωής” για τους “πράσινους” και με απευθείας φάουλ του Μάγκνουσον ολοκλήρωσε το… θρίαμβο. Το Τριφύλλι επικράτησε με 2-0 με τον νεαρό επιθετικό να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο 80′ και έτσι έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητο!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πάρει τον έλεγχο των κινήσεων και έψαχνε τον τρόπο για να απειλήσει την εστία του Ατρομήτου. Μάλιστα στο 6’ έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του Μπερνάρντ κόντραρε στα σώματα.

Δύο λεπτά αργότερα το Τριφύλλι «άγγιξε» το γκολ με τον Σπόραρ, αλλά η μπάλα «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη και πέρασε ελάχιστα άουτ. Παρόλα αυτά οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να πάρουν μέτρα, αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν τη γραμμή κέντρου.

Στο 17’ ο Βέρμπιτς έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά τα δύο σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή κόντραρε στους αντίπαλους αμυνόμενους και όσο πέρναγε η ώρα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έψαχναν με κάθε τρόπο να είναι συνεχώς κοντά στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

Με το πέρας των πρώτων 30 λεπτών ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει στα καρέ του τον Ατρόμητο, όπου έπαιζε συνεχώς άμυνα, και προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι τόσο από τις πτέρυγες, αλλά και με κάθετο τρόπο.

Στο 36’ ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα Έρλινγκμαρκ και δύο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-0, αλλά ο Κουρμπέλης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε άδειο τέρμα, μιας και έπιασε το πλασέ με το αριστερό, που δεν είναι το καλό του πόδι.

Στο 43’ ο Σπόραρ άγγιξε ξανά το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάντ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Σλοβένος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε με γροθιές και στη συνέχεια της φάσης ο Βέρμπιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γιαννιώτη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πάλι ο στράικερ των «πρασίνων» έψαξε το γκολ, αλλά η
κεφαλιά πέρασε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή του. Στο 52’ ο Κουρμπέλης άγγιξε το 1-0 στο 52’ με τον Κουρμπέλη, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούστηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Γιαννιώτη.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρα αγώνα το Τριφύλλι είχε «κατασκηνώσει» στην εστία του Ατρομήτου, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τη διπλή άμυνα ζώνης της ομάδας του Περιστερίου. Στο 62’ ο Κώτσιρας θέλησε να βάλει μπροστά τους «πράσινους», αλλά το σουτ του από τα δεξιά πέρασε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το Τριφύλλι έψαχνε με όλους του πιθανούς και απίθανους τρόπους για να διασπάσει τον αμυντικό κλοιό του Ατρομήτου, αλλά μία η ατυχία και ο Γιαννώτης του έχουν στερήσει το γκολ, παρόλο που πίεζε συνεχώς στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

Στο 76’ ο Μπερνάντ δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και πάλι στάθηκε άτυχος, μιας και πέρασε λίγο άουτ,

Ιωαννίδης ο λυτρωτής

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με υπομονή και στο 80’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από υπέροχη συνεργασία των παικτών του Τριφυλλιού με τον Ιωαννίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης, εκείνος πλάσαρε σωστά και νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0!

Πάρτι με Μάγκνουσον

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μάγκνουσον έγραψε το 2-0. Ο Ισλανδός αμυντικός, με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ “εκτέλεσε” τον Γιαννιώτη και σημείωσε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Σενκεφελντ, Σπόραρ, Μπερνάντ, Τσέριν, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Βέρμπιτς

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα (65’ Φριντζόνσον), Χατζηισαΐας, Γκονζάλες, Ρομπάιγ (64’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (45’ Οικονομίδης), Κιάρτανσον, Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Ερλινγκμαρκ, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ