today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ενότητα – συσπείρωση – εξωστρέφεια. Αυτό το τριπλό μήνυμα θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του, η οποία  πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η πολιτική ζωή της χώρας «ταλανίζεται» από το θέμα των υποκλοπών.

Του Κώστα Πασίση

O Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στην κομματική βάση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στην Πειραιώς υπάρχει μια αγωνία, ένα άγχος  για την κατάληξη του «βιτριολικού» αφηγήματος της Αντιπολίτευσης, που είναι ένα κοκτέιλ σκανδαλολογίας και ζητημάτων, που άπτονται της Δημοκρατίας, όπως οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα θέλει να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει κάτι το μεμπτό, αντίθετα επιδιώκει έναν ειλικρινή διάλογο με το κόμμα για όλα τα καυτά θέματα.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός δεν θα προβεί μόνο σε «ενέσεις» ανύψωσης του ηθικού, αλλά θα διαβεβαιώσει τα κομματικά στελέχη και όχι μόνο, ότι η πίστη της Παράταξης στις αρχές της Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη.

Για άλλη μια φορά αναμένεται να υπογραμμίσει ότι το Predator δεν αφορά το Μαξίμου και ότι η όλη υπόθεση είναι μια νέα «επιχείρηση» από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει «ρήγματα» στο εσωτερικό της ΝΔ και εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Κατά την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να πολώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα, επενδύοντας στις συκοφαντίες, όπως έγινε στην  περίπτωση της Novartis όπου δέκα πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, χωρίς βάσιμη αιτία.

Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να κυλιστούμε σε αυτό το βούρκο, αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα ζητήσει από τα κομματικά στελέχη να βγουν μπροστά, να επισκεφθούν κάθε γωνιά της χώρας δυο και τρεις φορές έως τις εκλογές και να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο, όπως επί παραδείγματι το επίτευγμα  με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, της έκδοσης των κύριων συντάξεων σε δυο μήνες.

Στόχος η ανανέωση προς την κυβέρνηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις προσεχείς κάλπες, για να μην γυρίσει η χώρα πίσω, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Πιερία.

Όπως επισημαίνεται η χώρα βαδίζει προς μια σκληρή πολιτική αναμέτρηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει το κόμμα του πλήρως  συσπειρωμένο.

Στη διάρκεια του εσωκομματικού διαλόγου, εντός της Πολιτικής Επιτροπής, θα δοθούν οδηγίες στα κομματικά στελέχη  για το πώς πρέπει να κινηθούν σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που δεν έχει ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς…

Εκτός των περιοδειών των κομματικών στελεχών, σε μεικτά κλιμάκια με κυβερνητικά στελέχη,  θα τεθεί και το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Το συγκεκριμένο είναι άλλο ένα «καυτό» ζήτημα που απασχολεί το Μαξίμου και την Πειραιώς, μετά τις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση ο οποίος οδηγήθηκε κόμματος, με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην προκειμένη περίπτωση τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά όπως επισημαίνεται οι κ.κ. Μπρατάκος, Μαρινάκης και Νέζης «σκανάρουν» εκ νέου τα βιογραφικά τους, για να μη βρεθούν μετεκλογικά προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ