today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Επαφές Χρ.Δήμα με στελέχη των Apple, Google και Sequoia Capital – Τι συζήτησαν

Τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας στις επαφές που είχε σήμερα στις ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του, με την επιχειρηματική αποστολή του Elevate Greece στο Apple Park, στην Silicon Valley, στα γραφεία της Google και στην εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων Sequoia Capital.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Επίσκεψη σήμερα στο Apple Park, στην Silicon Valley! Στελέχη της εταιρείας, μας ξενάγησαν στο πάρκο, στις πραγματικά εντυπωσιακές και επιβλητικές εγκαταστάσεις, όπου στεγάζονται 14.000 εργαζόμενοι. Συζητήσαμε για το παγκόσμιο αποτύπωμα της Apple, για τις παραγωγές του Apple TV, ζητήματα κυβερνοασφάλειας και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Συμφωνήσαμε να διευρύνουμε τις επαφές μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα στα γραφεία της Google, συζητήσαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας για τις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής, για την παγκόσμια αγορά, για τις τάσεις που αναδύονται και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Στην Google εργάζονται πολλοί ταλαντούχοι Έλληνες, τους οποίους συναντήσαμε και μας ξενάγησαν στο Campus. Ανταλλάξαμε απόψεις, μιλήσαμε για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, για το τμήμα που δραστηριοποιούνται και τους παρουσιάσαμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Λίγο νωρίτερα, επισκεφτήκαμε την Sequoia Capital. Μια εταιρεία Επενδυτικών Κεφαλαίων που εξειδικεύεται στο πεδίο της τεχνολογίας. Στην συνάντηση παρουσιάσαμε τις δυνατότητες της Ελλάδας, το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε και τις επενδύσεις από το παγκόσμιο δίκτυο της καινοτομίας που προσελκύσαμε τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ