today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πιο αναλυτικά, δόθηκε «πράσινο φως» στην διάθεση 9,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας.

Μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκαν 3,4 δισεκατομμύρια, υπό την μορφή επιστροφής φόρου, για την αρωγή των επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων που θα αγοράσουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, καθ’ όλο το μήνα του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την παράταση, μέχρι το τέλος του έτους, της μείωσης των φόρων που επιβάλλονται στα καύσιμα.

Και οι επιχειρήσεις, όπως τα νοικοκυριά, στο εξής θα μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. Για τους λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023, θα προβλέπονται μέχρι και 36 μηνιαίες δόσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, να παραχωρήσει νέες άδειες για την εξόρυξη φυσικού αερίου σε ιταλικά χωρικά ύδατα. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι ενέκρινε την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις πληρωμές σε μετρητά, από το ποσό των χιλίων ευρώ -που ίσχυε έως τώρα- στις πέντε χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ