today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Με προεκλογικό άρωμα η περιοδεία Μητσοτάκη στην Πιερία – Το δίλημμα των εκλογών

Στην άρρηκτη σχέση της ΝΔ με την κοινωνία επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος  ήλθε σε άμεση επαφή με τους πολίτες της Πιερίας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Μακεδονία, που είναι περιφέρεια – κλειδί ενόψει των εκλογών.

Αυτή ήταν η πολιτική απάντηση του στα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν κάνει προεκλογική σημαία τους τις υποκλοπές, μέσω του παράνομου λογισμικού Predator, «ίχνη» του οποίου αναζητεί ήδη η Δικαιοσύνη για να ξετυλίξει το κουβάρι των παράνομων παρακολουθήσεων.

Του Κώστα Πασίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης μίλησε πολιτικά διαμηνύοντας στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν αυτοπαγιδεύται στο τοξικό νέφος των παρακολουθήσεων, ενώ έβαλε το διακύβευμα των εκλογών, που είναι αν η χώρα πάει μπροστά ή πίσω.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», τόνισε χαρακτηριστικά και πώς το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε προς ή πίσω, σημειώνοντας  ότι «η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, μία χώρα με αυτοπεποίθηση».

Στη Μακεδονία επί της ουσίας έδωσε και το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου, που αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Προς αποφυγή πάντως παρερμηνειών η κυβέρνηση τονίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας.

Η κυβέρνηση θέλοντας να κλείσει το κεφάλαιο των υποκλοπών, που προκαλεί εσωστρέφεια ακόμη και μούδιασμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αποφάσισε να διαχειριστεί το πρόβλημα θεσμικά και να στείλει το φάκελο στη Δικαιοσύνη.

«Όλα θα γίνουν όπως ακριβώς προβλέπουν οι θεσμοί. Στο θεσμικό επίπεδο, στη Δικαιοσύνη, εκεί θα αναδειχθεί η αλήθεια, εκεί θα θριαμβεύσει το φως. Με τους νόμους που ήδη έχουμε και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με το βλέμμα στην οικονομία και την καθημερινότητα

Όπως επεσήμανε  συνεργάτης του Πρωθυπουργού απέναντι στην τοξικότητα, η κυβέρνηση προβάλει θετική ατζέντα, όπως είναι το έργο της, η καλή πορεία της οικονομίας αλλά και οι γεωστρατηγικές πρωτοβουλίες της, με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιέρια διαβεβαίωσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι διπλά τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Σύμμαχος» της Κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ο οποίος έκανε βουτιά στο 9,1% από το 12% που ήταν το Σεπτέμβριο.

Το δεδομένο αυτό δημιουργεί προσδοκίες στο οικονομικό επιτελείο για εξεύρεση νέων πόρων, που θα διατεθούν για την  ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείει η κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα γίνουν με δημοσιονομική ασφάλεια.

Με οδηγό τις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εκλογές θα κριθούν στο τερέν της οικονομίας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Γι’ αυτό και εστιάζει πλέον στο συγκεκριμένο τομέα, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Μια από αυτές είναι και το «καλάθι του νοικοκυριού», που όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αγκαλιάστηκε από τα νοικοκυριά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης  τονίζοντας:

«Συμπληρώθηκε, μια εβδομάδα από την εφαρμογή της πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού» με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά, καθώς παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις μείωση των τιμών των προϊόντων και σε άλλες προσθήκη επιπλέον προϊόντων πέραν των προβλεπόμενων στο «καλάθι του νοικοκυριού». Και πρόσθεσε:

Συγκεκριμένα: Από τα 644 προϊόντα των καλαθιών 101 έχουν μείωση τιμής, 544 έχουν τις ίδιες τιμές και σε 2 μόλις προϊόντα ανέβηκαν οι τιμές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ