today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Έκανε… σεφτέ στο ΟΑΚΑ και έδειξε χαρακτήρα

Το καλύτερο του παιχνίδι στη φετινή Euroleague έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπασκόνια. Παίζοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επιθετικά και “κλείνοντας” τα ατού των Βάσκων, πήραν την πρώτη τους νίκη στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 98-83, δείχνοντας μεγάλη συνέπεια και στην άμυνα.

Το Τριφύλλι είχε το ευτύχημα να είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ουίλιαμς με 16 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Μπέικον με 16. Μεγάλες βοήθειες και από τον Παπαγιάννη και Γκριγκόνις με 13π. ενώ από 12π και 13π. είχαν Λι και Πονίτκα.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Μπέικον, Π. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (6-7) στο 3’ και το ματς έδειχνε ισορροπημένο.

Μάλιστα στο 6’ το Τριφύλλι πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (17-12), τρέχοντας ένα επιμέρους 11-5, δείχνοντας μεγάλη συνέπεια στην άμυνα και αυτό έδωσε την ώθηση στην επίθεση.

Έτσι ο Ράντονιτς άλλαξε τα 4/5 της αρχικής πεντάδας, προσθέτοντας σκληράδα στα μετόπισθεν και αυτό έφερε την ευκαιρία στο Τριφύλλι να κρατήσει το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-18, καθώς κατάφερε και «έκοψε» τα επιθετικά ατού των Βάσκων.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν, με την έναρξη της 2ης περιόδου, να πάρουν την ψυχολογία και στο 12’ να φέρουν το ματς στα ίσα (25-25) με ένα 3-7 επιμέρους σκορ, μιας και είχαν 2/2 τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες.

Η μεγάλη «πληγή» των «πρασίνων» ήταν το αμυντικό ριμπάουντ, μιας και επέτρεπε στους αντιπάλους δεύτερες επιθέσεις, αλλά για καλή τους τύχη δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με 30-29 στο 15’, από τις επιθετικές αρετές του Μπέικον.

Παρόλα αυτά η Μπασκόνια έτρεξε ένα 0-7 σερί και πήρε το μεγαλύτερο της προβάδισμα (30-36), με το περιφερειακό σουτ να κάνει τη διαφορά. Όμως ο Παναθηναϊκός, με τους Μπέικον και Πονίτκα, κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ, αλλά δεν είχαν βοήθειες και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 38-43.

Μπορεί το ξεκίνημα του γ’ δεκαλέπτου να μην ήταν ιδανικό για το Τριφύλλι, αλλά από το 23’ και μετά κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Τρέχοντας ένα 9-2 επιμέρους, με προεξάρχοντες του Ουίλιαμς, Παπαγιάννη και Πονίτκα, κατάφερε να πάρει την πρωτοκαθεδρία με 50-45, παίρνοντας την απαραίτητη ψυχολογία.

Ήταν ενδεικτικό πως και άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στην εξίσωση και αυτό έφερε μια κυρίαρχη εικόνα μέσα στο παρκέ και εάν δεν υπήρχαν κάποια κενά στην άμυνα, η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη (58-52) στο 27’.

Όμως εκεί βρέθηκε ο από μηχανής… θεός Ουόλτερς, ο οποίος ήταν πραγματικό… κομπιούτερ και με μία ασίστ στον Παπαγιάννη και ένα κλέψιμο που έφερε το λέι απ, έφερε για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια επίπεδα (62-52), μιας και η Μπασκόνια δεν είχε σκορ περίπου τρία λεπτά και έτσι ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περίοδο με το υπέρ του 67-59 από το buzzer beater του Γκριγκόνις.

Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που είχαν το… πάνω χέρι για τη νίκη, μιας κρατούσαν την υπέρ τους διαφορά και με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Τα δύο τρίποντα από Λι και Γκριγκόνις έφερα το +11 (77-66) στο 34′, μιας και εκμεταλλεύθηκαν τη λάθος νοοτροπία των φιλοξενουμένων.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σκορ πάνω από τους 10 πόντους, αλλά και να τους ξεπεράσει (85-73) στο 37′, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έτσι το Τριφύλλι έκανε… σεφτέ στις νίκες στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Μπασκόνια με 98-83, παίζοντας πειστικό μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ