today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Στ. Κυμπουρόπουλος: H ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας

Την «απερίφραστη καταδίκη της απαράδεκτης κράτησης κι απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές», ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Με απογοήτευση είδαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σιγεί όταν οι τουρκικές αρχές, εντελώς καταχρηστικά, έθεσαν υπό κράτηση κι απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, το περασμένο Σάββατο», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, προσθέτοντας αμέσως ότι «η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι, πέρα από Έλληνας αιρετός, είναι κι Ευρωπαίος αξιωματούχος ως Α’ αντιπρόεδρος της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής των Περιφερειών».

«Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας;», αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «η απερίφραστη καταδίκη είναι τo ελάχιστο που μπορεί η ΕΕ να κάνει, ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ακόμη και η καταδίκη δεν αρκεί και κάλεσε την ΕΕ «να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών-μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ